Балабанов: Служебният кабинет е на ГЕРБ, но защо Христо Иванов допусна това

17 Апр 2024 12:22

Служебният кабинет е на ГЕРБ. Но трябва да се пита защо Христо Иванов допусна всичко това, тъй като промените в Конституцията капсулираха властта изцяло в ГЕРБ. Това каза депутатът от ИТН Станислав Балабанов в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

„Нали искаха президентът да няма нищо общо като влияние със служебните кабинети, затова не трябва да се търси неговата роля в момента. Сега всички формации, които промениха Конституцията му се молят“, каза депутатът.

По негови думи новият парламент трябва да промени отново Конституцията, за да се отстранят настоящите промени.

За Кирил Вътев Балабанов каза, че „когато бяха бунтовете на земеделците, той беше готов да си подаде оставката, но когато Пеевски и Денков го извикаха той отказа да го направи.“

Балабанов подчерта, че в България никога не е имало честни избори, но сподели, че е малко по-спокоен, че „Продължаваме промяната“ няма да е част от организацията на настоящия вот.

За бившия главен прокурор Иван Гешев Балабанов каза, че „се изявява като политически лидер на някакво движение, което е маргинализирано още със създаването си“. „Той работеше в полза на тези, срещу които сега скача“, допълни депутатът от ИТН.

Main Menu