Предлагат „хараКИРО“ за дума на годината

26 Мар 2024 15:20

Стоян Таслаков, „Възраждане“

Човек с неестествен патос и емоционално поведение говори от трибуната. Тук имат намеса някакви субстанции.

ХараКиро

Стоян Радев

"Ние искаме реформи за справедливо правосъдие, безпристрастни регулатори и чисти служби за сигурност" - смайващо е, че заявяването на това искане дава политическо предимство... То е все едно някой да каже, че иска да построи хубава сграда, и това да е достатъчно направо да му я поръчат.

Всеки може да говори приятни приказки. Наблюдението показва, че на въдицата им се хващат или най-глупавите, или хитреците, които много добре знаят, че няма така да стане, но пък зад благоприличния параван ще подредят собствения си пъзел. Жалко е, че тези последните превърнаха определението "умни и красиви" в обида.

Кристиян Шкварек

Кирил Петков, бивш министър председател на България, лидер на втората по гласове, но първа по власт, министерства и агенции политическа сила в страната.

Моля ви се, поне не излизайте на трибуната, докато сте в...състояния. Определени състояния.

Ивелин Николов, журналист

Видяхме достатъчно. Време е да се отнесат сериозно към проблема и да помогнат на Кирил Петков да се справи с проблемите си.

Политиката си е политика, но преди всичко трябва да сме хора.

И да се замислят всички, които му дадоха власт, дали постъпиха редно с него, а след това и с нас.

Иванка Илиева Феодорова

ХараКиро беше много превъзбуден! Всички признаци на употреба на забранени вещества. И дрезгавия глас, който преминава в едва сдържан плач. И движението на тялото, по специално ръцете. И думите, които произнасяше с апломб. 100% беше прекалил... При управлението на моторно средство е забранено употреба на алкохол и упойващи вещества, нали? За управление на държавата няма такова изискване! Беше унизително и обидно! Мнозина се смеят, на мен ми е тъжно!!!

Лилия Божкова

Вива Балабанов

"Харакири придаби ново значение хараКиро."

Ели Христова

ХараКиро е луд, наистина е луд... полудя на трибуната... откачи /много малко му трябваше и щеше да започне да чупи орталъка/...

Владимир Зарков, журналист

Ако на следващите избори тези минат 4 процента, ще означава, че и българският народ си е направил ХараКиро...

Антон Тодоров

Яви се български вариант на „харакири“

-ХараКиро!

Асен Хермес Асенов is feeling hopeful.

След много емоционално изказване на Кирил Петков преди малко в парламента беше попитан от Балананов какво е взел снощи и го информира, че японците заради него са променили названието на ритуалното си самоубийство от харакири на ХараКиро

Добри Божилов

Дума на годината: ХараКиро