Пробивът под улиците „Модър“ и „Царевец“ е факт преди Нова година

21 Дек 2021 17:21

 

От два дни улиците „Модър“ и „Царевец“ вече са свързани. В това се увериха кметът Здравко Димитров и неговият заместник по строителство Пламен Райчев, които днес направиха инспекция на строителните дейности. Под жп линията Пловдив-София вече се вижда просвет, а изпълнителят на обекта „Драгиев и Ко” обеща, че до края на 2022 година връзката ще бъде напълно завършена.

„Изключително съм доволен от това, което виждам. Строителите работят не по график, а го изпреварват значително. Те се справиха отлично и с реконструкцията на булевардите „Христо Ботев“ и „Копривщица“.

Разбира се, много е важно навреме да приключи и работата по Южния обходен колектор, част от който ще минава и по това трасе и в момента е в етап на проектиране. Този обект е свързан с изграждането на колектора, но съм сигурен, че колегите ще направят необходимото, за да завършим навреме връзката между районите „Южен“ и „Западен“. Много е важно да се отбележи и че благодарение на подземните дейности, извършени от НКЖИ през 2014 година, спестяваме 3 милиона лева и поне една година забавяне, защото в противен случай трябваше да се изгради байпасна връзка и да се забавим с обекта“, заяви при инспекцията кметът Димитров.

Пламен Райчев поясни, че връзката „Модър-Царевец“ ще бъде с две платна, широки по 7,50 метра, с по две ленти, с разделителна ивица по средата и с тротоари по 2,30 метра от двете страни.

„Под самата жп линия платната ще бъдат разделени със стена. Общо 15 хиляди кубически метра пръст ще бъдат изгребани от обекта, но това е хубава почва и може да се ползва за рекултивация“, каза той.

„Наклонът при слизане под жп линията ще бъде 6 градуса“, заявиха от фирмата изпълнител, а срокът за завършване на връзката е края на 2023 година.

Main Menu