Структурите на “Възраждане” в Пловдив представиха номинациите си за предстоящите европейски личности

08 Апр 2024 18:14

На пресконференция днес бяха обявени номинациите за евродепутати, излъчени от местните структури на “Възраждане” във втория град. От Пловдив издигат кандидатурите на юристът и народен представител, избран от Пловдив - Ангел Георгиев, на финансовия консултант и председател на групата на “Възраждане”, в Общински съвет Пловдив - Господин Апостолов, на народния представител Станислав Стоянов и на председателя на структурата на “Възраждане” в Берлин - Рада Лайкова.

 

“Водили сме се от няколко основни характеристики, които трябва да притежават нашите кандидати - родолюбие и отдаденост на Отечеството, сериозност и отговорност. Да притежават нужните знания и ценз, за да могат да се справят с предизвикателствата на международната политическа сцена”, заяви народният представител от “Възраждане”, Емил Янков, който обяви номинираните.

 

Той посочи, че те са избрани с пълно единодушие, като следствие на техните професионални, лични и морални качества.

 

Ангел Георгиев е народен представител от парламентарната група на “Възраждане” в 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание. Висшето си образование и завършва във Великотърновски университет “Св. Св. Кирил и Методий”, където придобива магистърска степен, специалност “Право”. През 2014 година става един от учредителите на “Възраждане” и член на Организационния съвет, както и областен координатор на “Възраждане” за областите Пловдив и Смолян. Той е и сред най-активните народни представители, що се отнася до внесени Законопроекти, предложения и ангажираност към проблемите на гражданите на местно и национално ниво, изключително активен, по отношение на защитата на българската национална кауза в Македония. Член е на Комисия по външна политика, като е част от нея в 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание и на Комисията по отбрана.

Вторият номиниран от местните структури - Господин Апостолов Завършва специалност “Счетоводство и контрол” във Висше европейско училище по икономика и мениджмънт в град Пловдив и цялата му професионална дейност е свързана с развитието в тази сфера.

Кариерното си развитие продължава като основава и ръководи данъчно-консултантски компании с четиринадесетгодишен опит и над 130 клиента. Притежава експертни практически умения и познания в данъчната сигурност, парични потоци, данъчни процедури и методики и фирменото счетоводство, иноватор е във въвеждането и провеждането на данъчни стрес-тестове за търговски дружества.

През 2023 г. Господин Апостолов става общински съветник, излъчен от “Възраждане” в Общински съвет Пловдив и председател на групата на “Възраждане” в ОбС. Участва в Комисия по бюджет и финанси и е заместник-председател на Комисия по общински въпроси.

 

“Благодаря на местните структури за оказаната ми отговорност и привилегия да бъда сред номинираните за Европарламента. Време е тази институция да заработи, наистина в полза на европейските граждани, а не вътре да има просто едни пионки и безгласни букви. “Възраждане” ще бъде българският глас в ЕП”, заяви народният представител Ангел Георгиев, по повод номинацията му.

 

Той посочи още, че номинираните - Станислав Стоянов и Рада Лайкова са допринесли изключително много за развитието на международните отношения на “Възраждане” със сродни по убеждения и виждания европейски организации.“Станислав Стоянов е избран за народен представител в 48 и 49 Народно събрание от област Велико Търново и е част от Комисията по външна политика и въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната, и Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта. Образователната квалификация на Рада Лайкова също е впечатляваща и включва бакалавърска степен, защитена с отличие в Кардифски университет, със специалност “Науки за Европейския съюз”, както и придобита степен Бакалавър по икономически и социални науки от университета Саарланд. Работи като международен координатор и стажант в германското Външно министерство, стажант в Европейския парламент, консултант на парламентарна група в немския Бундестаг. Сами виждате, че нашите кандидати са най-подготвени да защитават българския национален интерес в Европа”, коментира още Георгиев.