Цирк с ОП "Паркиране и репатриране": Шофьор на "Паяк" остана без книжка, след като вдигна колата на служител на ДАИ

08 Апр 2024 18:36

Служител на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация (ИААА) в Пловдив е свалил номерата на "паяк" и е отнел книжката на работник в общинското предприятие "Паркиране и репатриране", защото вдигнал личния му автомобил пред сградата на ИААА.

Общината ще обжалва съставения акт с посочените нарушения, а Изпълнителна Агенция "Автомобилна Администрация" (ИААА) е започнала вътрешна проверка по случая, която трябва да установи има ли злоупотреба със служебно положение, информира БНТ.

 

Скандалът станал, след като общинският паяк вдигнал паркираната пред сградата на ИААА - Пловдив, кола. Служител на "Паркиране и репатриране" твърди, че на паркинга, където е била закарана колата, дошли двама, като единият бил с униформа на ИААА, който обиждал и заплашвал служителите.

 

"След като минахме с паяка, констатирахме нарушение на кола, която е спряла пред знак, с който е забранено спирането и паркирането. След което докарахме колата тук, тръгнахме за друг сигнал", разказва Николай Атанасов – служител на ОП "Паркиране и репатриране".

През това време собственикът на вдигнатия автомобил, който се оказал служител на ДАИ Пловдив, установил липсата му и отишъл на наказателния паркинг, за да си плати глобата.


Инспекторът от ДАИ заедно със своя колега изчакал паяка да се върне и започнала изненадваща проверка. На шофьора на репатрака е съставен акт, отнета му е книжката, свалени са и номерата на паяка. Констатираните нарушения са липса на лиценз за извършване на обществен транспорт, липса на тахограф, на пътен лист и товарителница.

Според директора на ОП "Паркиране и репатриране" Нъшан Деркалестаниан всички констатации са неоснователни, тъй като общинско предприятие "Паркиране и репатриране" не извършва търговска дейност.

Ден след скандалния случай инспектор на държавната автомобилна администрация от София пристигна в Пловдив, за да провери действията на техния служител. От "Автомобилна администрация" заявиха, че съставеният акт е заради липсата на лиценз за превози на товари.

 

Деркалестаниан е назначение на "Браво Пловдив", веднага след като зае поста от опозицията се изказаха, че той не компетентен за позицията. Преди дни ПП-ДБ пък атакуваха и другата общинска структура" Синя зона", защо не правят нищо да се справят с транспортния хаос в Пловдив и битките за паркиране между шофьорите.

Main Menu