Стоян Алексиев с поздравителен адрес за Деня на народните будители

02 Ное 2020 09:23

 

 

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев изпрати поздравителни адреси на 13 учебни заведения и 7 детски градини по случай 1 ноември-Деня на народните будители.

„И днес, както в миналото, редом с духовните водачи на отечеството, УЧИТЕЛЯТ е водещата фигура в борбата за просвета и култура, на него е отредена мисията да се бори с невежеството, да побеждава конформизма, да отхвърля посредствеността. С талантливото си слово, изричано неуморно всеки ден, с човешкото си достойнство и служенето на нашите наследници учителят е мисионер, който озарява умовете и сърцата им, дава им пример за човечност и солидарност, учи ги как като българи да преодоляваме заедно и в разбирателство трудностите.Към Вас, скъпи учители - съвременни будители, имам честта да отправя поздрави за националния ни празник и да Ви пожелая здраве и нови блестящи успехи в името на нашите деца и бъдещето на България!“, пише в поздравителния адрес Стоян Алексиев.

Кметът на район „Северен“ приветства с Деня на народните будители и културните дейци от двете читалища на територията на района- НЧ „Георги Търнев-1900“ и НЧ „Проф.Кирил Дженев- 2018“.

Стоян Алексиев изпрати още поздравителни адреси на преподавателския екип на ВУАРР в лицето на неговия учредител и ректор акад. Димитър Димитров, както и на ЧСБУ „Талантите“ с директор Юлия Юрдекова.

Общински съвет- Пловдив е гласувал предложението на отдел „Образование“ към Община Пловдив за отличаване на директори и учители по случай 1 ноември.За първи път в раздела за награждаване на директори и тримата са от образователни институции в район „Северен“.Това са: Мария Гайдарова (ОУ „Райна Княгиня“), Вихра Ерамян (ЕГ „Иван Вазов“) и Мариела Николова (ФЕГ „Антоан дьо Сент- Екзюпери").

 

Main Menu