Кметът на Южен търси решение на строителните дейности в района

15 Мар 2024 16:19

 

Кметът на район "Южен" Атанас Кунчев вика на среща строителите във връзка със сериозните ремонти, които се извършват в момента в района.

В свой пост във фейсбук той съобщи:

"Във връзка с големия обществен интерес и множеството въпроси, отправени към мен в социалните мрежи, относно провежданите ремонтни дейности по инфраструктурните проекти в район "Южен", ви уведомявам, че на 19.03. /вторник/ ще проведем среща с отговорните лица от "ДЗЗД - Екопроект" ЕООД.

След което ще публикувам срокове по участъци, както и пояснения за извършваните дейности." Припомняме, че въпросният консорциум реализира проекта за Южния обходен колектор на стойност 100 млн. лв. и ремонта на бул. "Александър Стамболийски" и прилежащите улици като "Петър Стоев".

Ремонтите около пробива "Модър Царевец" и "Кукленско шосе" допълнително обаче усложняват възможностите за нормално придвижване, а като се добави и очакваното затваряне на Бетонния мост, то положението за пловдивчани никак не е розово.

Проблемът е, че това са големи инфрастуктурни проекти, които се реализират по едно и също време, а това води до недоволство от страна на живущите, за което те не спестяват възмущението си в социалните мрежи.

Атанас Кунчев се ангажира да информира за съответните срокове и участъци, за да могат хората своевременно да планират своя маршрут.

Main Menu