БСП-Пловдив иска левицата да напусне управлението заради оставката на Янев

04 Мар 2022 17:28

Градският съвет на БСП-Пловдив настоява за незабавно напускане на партията от управленската коалиция. Разпространената позиция е в подкрепа на бившия министър на отбраната Стефан Янев.

В нея се казва, че с гласуването на неговата оставка БСП се е поставила в услуга на чужди интереси, които имат за цел да хвърлят България във война, и то директно на фронтовата линия. От БСП- Пловдив настояват подобни решения да бъдат подлагани на широко обсъждане в партията, като заявяват, че липсва диалог между националното ръководство и партийните структури. Позицията за напускане на управляващата коалиция се поддържа и от председателите на общинските структури на партията в Пловдивска област, заявяват от БСП-Пловдив, цитирани от БНТ.

"Това е гласът на градската партийна организация, който категорично не е съгласен с отстраняването на министър Янев от поста му министър и изразява своето притеснение за бъдещето на страната ни, тъй като оставаме с усещането че, Министерски съвет не обслужва сто процента българския интерес. БСП- град Пловдив изразява позицията си, че сме миролюбива партия и държим на това по мирен начин да се решат проблемите, а не да се въвежда държавата в такъв военен конфликт. Според нас, колкото по-своевременно БСП напусне управляващата коалиция, толкова по-голям е шансът да се съхрани като партия, защото и резултатите от последните проучвания показват, че за пореден път БСП ще понесе негатива на управлението", каза Атанас Петков- зам.-председател на ГС на БСП- Пловдив.