За деня на детската книга откриха нова съвременна библиотека в училището в Ягодово

04 Апр 2022 13:45

 

С атрактивен интердисциплинарен урок учениците от Основно училище "Неофит Рилски" в село Ягодово отвориха вратите на нова училищна библиотека. С нея децата и преподавателите от школото оформиха още едно място за знание, развлечение и наука, благодарение на успешно реализиран проект.
Близо 300 нови книги на съвременни автори, детска художествена и специализирана литература, енциклопедии, речници, както и творби на автори класици са намерили място в богатия библиотечен фонд.
Новата придобивка е реализирана по националната програма "Осигуряване на
съвременна образователна среда - модул „Библиотеките като образователна среда“. Гости на откриването бяха кметът на село Ягодово Димитър Дишев и общинският съветник в община "Родопи" Веселина Михайлова, които лично подариха нови книги за библиотеката.
Събитието съвпадна и с честването на Международния ден на детската книга.
„Радвам се, че малчуганите с толкова желание, ентусиазъм и енергия приеха новата библиотека, която ще им отвори широко вратите към нови познания“, каза кметът на Ягодово Димитър Дишев и пожела на добър час в света на книгите.
„Новата библиотека пренесе учениците в чудния свят на книгите и знанието. С нея се надяваме да мотивираме децата към повече знание, да изградят навици да четат, както и да ги подтикнем към творчески изяви и проектни дейности“, каза директорът на учебното заведение Петя Кирова.

Main Menu