Академик с категорична победа срещу Спартак Плевен /снимки/

20 Дек 2020 21:02

Академик Пд грабна четвърта победа в НБЛ. Пловдивският баскетболен тим надигра категорично гостуващия Спартак Пл с 87:58 /21:11, 28:18, 18:14, 20:15/ и завърши подобаващо тежката серия от 6 мача в НБЛ и Балканската лига в рамките на 11 дни. В нея студентите записаха 4 победи и 2 загуби. В двубоя срещу плевенчани Академик превъзхождаше през целия мач, водеше през цялото време и закономерно и заслужено се поздрави с крайния успех. За Спартак това бе шестата загуба от 6 мача от началото на сезона. Гостите имаха много ниска успеваемост в средната и далечната стрелба /по 22 процента за цялата среща/, затруднени и от здравата защита на съперника.

Мачът започна с превес на двете защити и за близо 5 минути игра двата отбора си вкараха само 8 точки - 6:2 за Академик. После домакините дръпнаха с три тройки на Мартин Сотиров и взеха аванс от 10 точки след първата четвърт. Добрата игра на пловдивчани продължи и след това и на почивката разликата набъбна двойно. Гостите имаха много ниска успеваемост в средната и далечната стрелба, затруднени и от здравата защита на съперника. Третата четвърт бе по-равностойна, но Академик успя да прибави още 4 точки към преднината си. 8 минути преди края авансът на домакините прехвърли 30 точки и единственият въпрос бе с каква разлика ще спечелят домакините.

Младият Томислав Минков направи отличен мач и бе най-резултатен за победителите с 15 точки, Антъни Гуджино и Робърт Георгиев добавиха по 14. Николай Маринов бе най-полезен за плевенчани с 22 точки, като той бе единствен с двуцифрен актив. Любен Пасков добави 10.