Попето: От БФС искат да ми затворят устата

21 Мар 2024 18:13

Капитанът на Ботев Пловдив Ивелин Попов даде интервю за Дарик радио и dsport. Полузащитникът на „канарчетата“ говори за наказанието, което поучи от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз. Той обяви, че сам ще плати глобата си и призова феновете, които са събирали пари, да ги дарят за хора в нужда или за хореография.

„Това, което съм написал в социалните медии, стоя зад него. Никога в живота не бих се отметнал на следващия ден. Това, което съм написал, е така и си понасям глобата. С това, което правят, не можеш да обжалваш, не че съм имал желанието. Много хора се свързаха с мен да ми помогнат. Ще си платя глобата, няма проблем. Не са уточнили в каква медия“, започна Попов.

„Доколкото разбрах, феновете на Ботев са събрали пари. От траншовете за телевизионните права се взимат тези пари. Глобата лично аз ще я платя, ще извадя от джоба си. Благодаря за подкрепата на феновете за парите, която са събрали, ще ги помоля да дарят парите на хора в нужда или за хореография. Няма практика да им платя на стотинки, ако има такава практика, ще им пратя кола“, продължи той.

„Това, което казах на съдията, може да го потвърди: „Иво, защо го правиш? Нека ни поведат с 10:0, но ни остави да играем“. Ние налагаме млади футболисти, имаше 6 човека на крехка възраст. ЦСКА има публика, хубав терен, не омаловажавам победата им, не сме отишли да се затворим, надигравахме се, искахме да играем атрактивен футбол. Тази глоба е ясно, че е едва ли не, за да ми затворят устата, но това е моето мнение. Когато минали полусезон играхме във Варна с Черно море, загубихме с 0:1, играхме безобразно, някой излезе ли да каже нещо за съдията? Когато загубихме в Бистрица от ЦСКА 1948, когато загубихме от ЦСКА на „Колежа“, някой нещо каза ли?“, добави Попето.

„Откакто Ботев тръгна нагоре, започнаха да ни режат крилата. Казах на спортния директор, че ако ни режат и продължим да мълчим, ще кажат, че 25-30 футболисти, треньори не стават и да си ходят.“

„На Гонзо мога да му пожелая успех. Нищо лошо не виждам да излиза шефът на съдиите и да обяснява спорните ситуации на публиката, на обществеността. Един път го трактуват по един начин, друг път – по друг. Искрено се надявам Георги Иванов да успее, защото се въртим в омагьосан кръг и за никого не е добре“, сподели Ивелин Попов.

„Всеки треньор излиза и дава интервю, а когато е загубил, не иска да го прави. Ние не можем да питаме ли? Когато играх в Турция, бяхме гости на Галатасарай, преди 13 години още по телевизията излиза линията на ВАР, сега чакаме по 15 минути да начертаят с транспортир. Доста пъти като искаме нещо от БФС, казват УЕФА не дава, винаги има обяснение. Всичко е по този начин и нищо добро не се случва.“

„Вместо да имат толкова много комисии за всичко, но не и за смислените неща, могат да направят комисии, които са по-близки до клубовете и хората, по този начин забраняват диалога. Без феновете и журналистите какво ще е? Когато не ни е удобно, да не отговаряме?“, заяви Ивелин Попов.

„Мачовете с ЦСКА за Купата са далеч във времето, имаме доста мачове и се надявам да върнем играта и резултатите от мачовете преди Нова година. Онзи ден беше каляване в битка. Младите се представиха добре, макар някои да не държат на напрежение. Това е пътят, но нека не ни влияят другите фактори, нека да захранваме националните отбори с добри футболисти“, каза Попов.

„Никога не съм нагрубил съдия в даден мач. Има футболисти от по-долните места в класирането, които си позволяват по-груби реплики към съдията, но не се описва. Имат страх. Ако псуваш като каруцар, не те наказват. Не виждам какво е уронването на престижа, че съм казал палячо, едно време на детските рождени дни нямаше аниматори, а палячовци се викаха“, завърши Ивелин Попов.

Main Menu