Ботев се наложи над Марица в контрола

22 Мар 2024 16:40

Отборът на Ботев (Пловдив) победи с 1:0 тима на Марица. Контролната среща бе продиктувана от паузата за националните отбори и се игра на стадион „Христо Ботев“.

Единственото попадение в срещата отбеляза Мохамед Брахими в 65-тата минута. Бързоногият футболист се възползва от грешка на вратаря на Марица, преодоля го и с лекота отбеляза във вратата.

Двубоят започна с натиск на ботевистите. В 7-та минута на мача, чудесен извеждащ пас на капитана Ивелин Попов намери Мохамед Брахими очи в очи с вратаря Илия Николов, който успя да отрази удара на французина. В 10-тата минута Укаки навлезе в наказателното поле на Марица, намери Ивелин Попов, но опитния полузащитник пропусна чудесна възможност да отбележи. Офанзивните акции на „жълто-черните“ продължиха.

В 17-та минута Константинос Балоянис направи добър пас по левия фланг към Ивелин Попов – капитанът ни с едно докосване отправи удар, но Илия Николов спаси.

В 22-та минута Ботев изпълни пряк свободен удар – Ивелин Попов застана зад топката, направи техничен силен удар който излезе в аут. В 24-тата минута, вратарят Хидайет Ханкич се отличи с добро спасяване. В 31-та минута, Кристиян Начукву качи топката на главата на Брахими – офанзивният футболист на Ботев пропусна и топката излезе в аут.

До края на първата част темпото на игра спадна и резултатът се запази 0:0.

На почивката Душан Керкез направи множество промени в състава си и даде шанс на всички налични футболсти. В 50-тата минута Ботев бе близо до първото попадение, но ударът с глава на Самуел Акере намери напречната греда.

В 65-тата Ботев отбеляза гол в мача. Неразбирателство в защитата на Марица доведе до грешка на вратаря им от която Мохамед Брахими се възползва и отбеляза на неопазваната врата за 1-0.

Марица опита да се върне в мача и направи няколко интересни атаки по посока вратата на Даниел Кайзер (полякът замени Ханкич на почивката), но без резултат.

Темпото отново спадна и двата отбора се надиграваха предимно в средата на терена. Атаки по двата фланга чрез Акере и Мирослав Георгиев бяха препоставки за опасни положения пред вратата на Марица. До края на мача нямаше особено опасни положения и пред двете врати и контролната среща завърши с победа 1-0 за тима на Душан Керкез.

След паузата за националните отбори, Ботев излиза в домакински мач на 31 март от 16:30ч. на стадион „Христо Ботев“ срещу Черно Море.

Main Menu