Пирин Благоевград победи Кариана в Ерден

09 Ное 2020 17:12

Отборът на Кариана Ереден допусна първа домакинска загуба за сезона, след като отстъпи на Пирин Благоевград с 1:2 в дербито от 13–ия кръг на Втора лига. Преслав Йорданов откри за гостите в 45-ата, а Красимир Станоев удвои в 82-ата минута. Eмануил Личев върна едно попадение за домакините в 90-ата минута, но за повече попадения просто нямаше време.

Ерденци изиграха силно първо полувреме, в което имаха по-чистите ситуации, но "орлетата" бяха тези, които поведоха в последните секунди на първата част. През вторите 45 минути темпото на игра спадна, а с напредване на времето гостите поеха инициативата и стигнаха до второ попадение. Кариана се опита да се върне в мача, но стигна само до един гол. С тази победа Пирин събра 26 точки и се настани на втората позиция, като изостава на само една от днешния си съперник, който остава лидер.

Срещата започна двуостро, като и двата тима опитаха по няколко по-остри атаки, които обаче не завършиха с удар.

В осмата домакините организираха добра атака отляво, като Мартин Николов проби в наказателното поле и опита остър пас към далечната греда, който обаче се оказа дълъг за Георги Търтов.

Две минути след това обаче се наложи гостите да извършат принудителна смяна. Проблем получи Джон-Кристоф Аийна и той бе заменен от Антон Карачанаков.

В 12-ата минута Търтов опита удар в наказателното поле, който бе блокиран. Топката стигна до Емануил Личев, който също опита да стреля, но Антон Карачанаков блокира, като домакините имаха претенции за игра с ръка на появилия се преди минути футболист на Пирин, но главният съдия не видя основания да отсъди наказателен удар.

Три минути по-късно отново домакините стигнаха до опасност пред вратата на Петър Петров. Николов отново проби отляво и комбинира с Търтов, който шутира, но покрай вратата. Удар на Евгени Игнатов в 22-ата минута пък премина над вратата на гостите.

Карачанаков опита изстрел от далечна дистанция в 29-ата минута, но прекалено неточно.

Кариана продължи да се задържа по-често в половината на Пирин и в 33-ата минута Евгени Игнатов центрира отдясно в наказателното поле, където Емануил Личев отигра топката технично с пета, но тя премина на безопасна дистанция от вратата на Петров.

Шест минути преди края на първата част гостите сбъркаха при изнасянето на топката и тя стигна до Владислав Цеков, който отправи чудесен изстрел от над 30 метра. Кълбото летеше към лявата сглобка на Петров, който обаче показа превъзходен рефлекс и изби над гредата в корнер.

Сякаш от нищото обаче "орлетата" поведоха с изтичането на редовното време на първата част. Красимир Станоев комбинира с Преслав Йорданов, който навлезе в наказателното поле отдясно и с нисък удар в близкия ъгъл изненада вратаря Павел Станев, който не мръдна. Топката се отби от страничната греда и влезе във вратата на домакините. Това бе 11-о попадение за централния нападател на благоевградчани.

В първите две минути на втората част домакините тръгнаха в предни позиции и отправиха два удара, но нито един от тях не беше заплашителен за вратаря на „орлетата“.

Опасен, но неточен изстрел отправи Карачанаков в 53-ата минута.

Шест минути след това Личев получи пространство за изстрел от далечна дистанция и нанесе силен удар, който обаче бе избит от Петров.

Карачанаков стреля от пряк свободен удар в 67-ата минута, но в стената. След това Конър Хендерсън шутира изключително неточно.

Изстрел на Николай Дичев от дистанция в 72-ата минута прелетя в аут.

В 77-ата минута Карачанаков получи топката пред дъгата на наказателното поле и отправи силен и коварен изстрел, но Станев плонжира и спаси.

Гостите увеличиха натиска и две минути след това Красимир Станоев влезе в наказателното поле отдясно и стреля, но резервата Георги Георгиев изби с глава в корнер. След изпълнението му Николай Бодуров стреля с глава, но отново Геолгиев се намеси и изчисти в нов ъглов удар. След изпълнението му топката стигна до Спас Георгиев, който шутира, но право в ръцете на Станев.

Все пак в 82-ата минута „орлетата“ стигнаха до второ попадение. Топката бе избита от крака на Карачанаков, но тя стигна до Спас Георгиев, който я предостави на Красимир Станоев, а последният отправи мощен изстрел извън наказателното поле. Кълбото се удари в десния страничен стълб на Станев и влетя във вратата му - 0:2.

В последната минута от редовното време домакините успяха да върнат едно попадение. Мартин Николова центрира остро отляво в наказателното поле на Пирин, топката стигна до Ангел Цолов, който опита шутира. Топката излиташе в аут, но тя се удари в рамото на падащия Личев и влетя във вратата на Петров – 1:2./ gong.bg

Main Menu