Рома претърпя истински крах срещу Каляри, Наполи запази разликата с Юве

08 Дек 2018 22:52

Отборът на Рома претърпя истински крах в днешното си гостуване в Сардиния. "Вълците" завършиха наравно 2:2 с Каляри, въпреки че водеха с 2:0 на почивката.

Попаденията за Рома отбелязаха Браян Кристанте в 14-ата минута и Александър Коларов в 41-ата. В 84-ата минута Арутр Йонита пък върна един гол за състава на “рособлу”, с което и възроди надеждите на тима си, че може да измъкне поне точка от днешното си домакинство. В 5-ата минута на добавеното време и с двама души по-малко Марко Сау попари тима на Еузебио Ди Франческо, който отново загуби ценни точки по пътя си към местата, даващи право на участие в Шампионска лига. След днешния резултат Рома заема 6-о място във временното класиране с актив от 21 точки. Тимът изостава на четири точки от зона Шампионска лига, където Милан заема четвърото място с 25 точки, но е с мач по-малко. Каляри пък е на 13-о място.

 

Отборът на Наполи записа очаквана победа над слабака Фрозиноне. "Адзурите" отнесоха непретенциозния си съперник с 4:0, а можеха да вкарат и още. Така играчите на Карло Анчелоти запазиха разликата с шампиона Ювентус, който води с осем точки. Добър мач записа полският стрелец Аркадиуш Милик, който мушна две от попаденията във вратата на Марко Спортиело.

Неаполитанците откриха резултата с точен удар на Пьотър Зелински, друг от полската гвардия на "Сан Паоло", в седмата минута. В края на първата част Адам Унас направи 2:0 с красив изстрел. Алжирският халф порази мрежата с далечен шут с левия крак. Това бе втори гол през сезона за бившия футболист на Бордо. След почивката дойдоха минутите на Милик. Полският нападател направи 3:0 с глава в 68-ата минута, а в 84-ата минута фиксира крайното 4:0.

В следващия кръг южняците гостуват на Каляри. Голямото препятствие пред тях до края на годината ще бъде гостуването на Интер по Коледа. Фрозиноне пък приема Сасуоло след седмица.

 

Main Menu