Всички гледат към Мадрид, днес е реваншът между Ривър и Бока

09 Дек 2018 14:11

Реваншът във финала на Копа Либертадорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс ще се играе днес. 

Мачът трябваше да се играе в края на ноември, но така и не се състоя, защото феновете на Ривър Плейт атакуваха автобуса на Бока и раниха някои от играчите. 

Мачът не се игра и беше отложен за неопределено време, след тежки решения, които и двата отбора не се съгласяваха се взе решение двубоят да се играе в Мадрид.

От Ривър не бяха доволни от решението, защото първата среща се игра на стадиона на Бока и реваншът, който беше отложен трябваше да е на стадиона на Ривър. 

КОМЕМБОЛ обаче направи компромис и за Ривър, защото имаше вариан и за служебна загуба и Бока да вдигне трофея без да играе. 

Все пак шоуто днес ще се играе на Сантияго Бернабеу в Мадрид от 21:30ч. днес и се очаква много ВИП гости да гледат двубоя. Почти сигурно звездата на Барселона Лионел Меси ще е един от тях, Кристиано Роналдо обаче отказа поканата да гледа двубоя. 

Двубоят е исторически, защото това е първи финал за Копа Либертадорес между двата най-големи съперника в Аржентина. Първата среща на стадиона на Бока завърши 2:2 и днес Бока трябва да победи или двубоят да завърши наравно 2:2, за да може тимът да продължи или да играе продължения. При останали резултати Ривър ще вдигне трофея, а при голово равество от 3:3 или 4:4 трофеят отива при Бока.

Main Menu