България завършва квалификациите с гостуване на Сърбия

19 Ное 2023 08:14

Националният тим на България по футбол гостува на Сърбия в двубой от последния кръг от група G на квалификациите за Евро 2024. Срещата между двата тима стартира в 16:00 часа и ще бъде ръководена от Ерик Ламбрехтс. 

Нашият тим се намира на последната позиция в групата - три точки след нула победи, три равенства и четири загуби. Сърбите се нуждаят от поне една точка, за да се поздравят с класиране на европейските финали. 

Това ще бъде и финален шанс за "лъвовете" да запишат първа победа през годината, след като тимът не успя да спечели нито един деветте си двубоя през 2023, а общо България е в серия от десет поредни срещи без успех.

Двубоят в Лесковац ще бъде под номер две в кариерата на Илиан Илиев като национален селекционер. 

Пред Илиан Илиев има известни кадрови проблеми - мача пропускат Антон Недялков и Валентин Антов. Капитанът на Лудогорец е аут заради болежка, а юношата на ЦСКА получи червен картон срещу маджарите. С лека травма е и Виктор Попов, което поставя под съмнение участието му в двубоя на новопостроения стадион в Лесковац. Не е изключено треньорът на България да даде почивка на ветерана Спас Делев, хвърлил много сили вкарал хубав гол срещу Унгария, и Ивайло Чочев. От своя страна съседите, които имаха ден в повече за почивка след проверката им с Белгия, гледат към европейския шампионат и предвкусват големи футболни емоции идното лято, под ръководството на своята голяма легенда Пикси Стойкович. На прескоференцията в Лесковац вчера славният халф на Цървена звезда подчерта, че българският тим хич не е за подценяване и сърбите ги чака тежък двубой. Горе-долу това каза и капитанът на "белите орли" Душан Тадич.

 

Вероятни състави:

Сърбия: В. Милинкович-Савич, Миленкович, Величкович, Павлович, Живкович, Младенович, Гудел, Илич, Лукич, Тадич, Митрович

България: Даниел Наумов, Иван Турицов, Алекс Петков, Живко Атанасов, Виктор Попов, Илия Груев, Ивайло Чочев, Филип Кръстев, Кирил Десподов, Георги Русев, Мартин Минчев.

Main Menu