Интер спечели 20-ата си титла след триумф в дербито на Милано (ВИДЕО)

23 Апр 2024 00:06

Интер е новият шампион на Италия! "Нерадзурите" спечелиха 20-ата титла в своята история след победа с 2:1 над градския съперник Милан. Точни за успеха на "нерадзурите" бяха Франческо Ачерби (18) и Маркюс Тюрам (49), а за "росонерите" се разписа Фикайо Томори (79). Отборът на Стефано Пиоли завърши Дерби дела Мадонина с девет души, след като в продължението на мача Тео Ернандес и Давиде Калабрия бяха изгонени, а същото се случи и с Дензъл Дъмфрис.

Интер събра 86 точки и след 33 кръга е недостижим на върха. "Росонерите" остават втори с 69 точки.

Мачът започна с минута мълчание в памет на 26-годишния Матия Джани, който почина по време на мач от местната пета дивизия. Първият шут в срещата дойде в 8-ата минута, когато Лаутаро стреля твърде неточно. Две минути по-късно Павар нанесе удар с глава, който също не намери целта. "Росонерите" организираха първата си по-опасна атака в 15-ата минута, когато шут на Райндерс беше блокиран, а ударът на Тео Ернандес излезе в аут. В 18-ата минута при центриране от корнер Павар отклони с глава топката към Ачерби, който също с глава я прати в мрежата, с което даде аванс на "нерадзурите".

В 25-ата минута Интер се размина с втори гол. Тогава Федерико Димарко намери с пас Лаутаро на чудесна позиция, но нападателят със своя шут изпрати топката високо над вратата. Четири минути след това Милан организира опасна контраатака, но Леао стреля право в Ян Зомер. Секунди по-късно португалецът пробва нов удар, който се оказа много разочароващ. В 33-тата минута Фикайо Томори стреля с глава и прати топката покрай вратата. Пет минути по-късно Николо Барела пусна пас към Тюрам, чийто изстрел мина на сантиметри от едната греда. "Росонерите" веднага отговориха чрез опасен шут на капитана си Давиде Калабрия, но Зомер успя да го отрази. Последва контраатака на "нерадзурите", при която на Майк Менян му се наложи да се намеси при удар на Хенрих Мхитарян след грешка на Фикайо Томори.

Интер поведе с 2:0 в 48-ата минута. Маркус Тюрам отново надигра Фикайо Томори, след което с удар от границата на наказателното поле на Милан вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Майк Менян.

Хакан Чалханоглу отправи много опасен удар в 58-ата минута, който Менян спаси.

Милан върна интригата в мача в 80-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на Инрер, Рафаел Леао с глава продължи към Габия, който стреля с глава, но Ян Зомер спаси, а след това топката срещна левия страничен стълб на вратата на Интер. След това Фикайо Томори бе най-добре пласиран и довкара топката във вратата на „нерадзурите“ за 1:2.

В добавеното време футболистите на двата отбора изпуснаха нервите си и създадоха работа за съдията Андреа Коломбо.

Първо в четвъртата минута на добавеното време на двубоя Тео Ернандес се спречка с Давиде Фратези, а след това се намеси и Дензъл Дъмфрис. Между Ернандес и Дъмфрис се стигна до сериозна разправия, която бе завършена с по един червен картон за двамата играчи.

Милан завърши дербито с девет човека, след като в седмата минута на добавеното време на мача Давиде Калабрия удари Давиде Фратези и Коломбо го изгони с директен червен картон.

Така Интер стана шампион на Серия А пет кръга преди края на сезона.

Интер спечели за 20-ти път титлата в Италия, а Симоне Индзаги стигна до първа титла.

Интер спечели за шести пореден път Дерби дела Мадонина!

Main Menu