Кирил Десподов сред фаворитите за Играч на сезона в Гърция

24 Апр 2024 16:31

Българският национал Кирил Десподов е фаворит за Играч на сезона не само в ПАОК, но и в цялата Суперлига. Това твърди журналистът Димитрис Дракос от сайта flash.gr.

Другият кандидат за приза е 27-годишният аржентински нападател на АЕК - Есекиел Понсе. И той като Десподов кара първия си сезон в Гърция, но е отбелязал 13 попадения в 25 мача. Футболистите на Панатинайкос - Фотис Йоанидис и Анастасиос Бакасетас, също са в списъка с кандидатите за наградата в края на годината.

"АЕК и ПАОК са два от четирите претендента за титлата в Суперлига, но в същото време притежават и някои от най-талантливите голмайстори този сезон. Това са Есекиел Понсе и Десподов, които са постигнали нещо, което не се случва често. И това ги прави основни претенденти за приза Играч на годината.

27-годишният Десподов, който пристигна също през лятото при "двуглавите орли", отбеляза 10 гола в шампионата, които се оказаха много важни за ПАОК. Българинът и Понсе са единствените футболисти, които имат повече от десет попадения в тазгодишното първенство, без да са изпълнили дори и една дузпа. Головете на двамата до края на сезона ще бъдат решаващи в следващите дербита", пише още гръцкият журналист.

Много е вероятно най-добрият играч на сезона в Гърция да бъде от новия шампион на страната, така че дори и един от двамата да завърши с по-голям голов актив, липсата на титла може да му попречи да вземе индивидуалния приз.

Мачовете от седмия кръг на плейофната група за шампионската титла на Гърция ще се играят днес, като ПАОК има гостуване на последния Ламия и това е сериозен шанс да бъде стопена разликата с върха. Двете поредни срещи без победа свалиха тима от Солун на трето място с 67 точки, на 5 от АЕК и на 4 от Панатинайкос.

Main Menu