Лъчо Танев за ЦСКА и Левски: И едните, и другите не намериха пътя на успеха

24 Апр 2024 17:30

Футболният агент Лъчезар Танев говори пред Дарик радио и dsport преди дербито между ЦСКА-София и Левски от първия кръг на плейофите в efbet Лига.

„Раздвижваме се агентите. Наближава краят на сезона, идва следващият. Пътувания и така. Сега няма да идвам на мача между ЦСКА и Левски. В последно време доста стоя в България, даже повече от Испания. Наблюдавам какво се случва. Виждам някои светлинки в тунела относно играчи и техните качества. Не е достатъчно, но все пак мога да дам като пример последния официален мач на младежкия национален отбор. Много талантливи момчета, които играят по клубовете и това им дава самочувствие. Аз отдавна не бях гледах български национален отбор да играе с такова желание за победа, желание да играе с топката, да не се притеснява, да не я рита напред, да играе футбол, както навсякъде по света. Това е може би най-положителното от началото на годината досега. Срещу Полша младежите спечелиха с игра“, започна Танев.

„Емоциите около дербито винаги са големи. Зарядът е голям. Невинаги има кой знае каква класа. Последният мач според мен имаше една прилична динамика, но не е това, което сме гледали преди доста години. Това е мачът на мачовете кой каквото ще да говори. Историята е много дълга между двата отбора. Най-титулуваните отбори и в чужбина, са тези, печелили 60-те и 70-те години. Историята поддържа тази тенденция“", добави той преди дербито ЦСКА-София - Левски.

„"Червените" трябваше да вземат някакви мерки, защото сезонът се срина. На много точки са от първия, да, играят за Купата, но са далеч от първото място. Стамен Белчев е познат на всички и е най-подходящият вариант да завърши сезона. Не знам какви са им плановете. Иначе Левски, че застава твърдо зад треньора също не е лоша новина. Предполагам ще се правят оценки след края на сезона, но има право и Наско Сираков, че не са му предоставили достатъчно на брой добри футболисти. Трябваше да продават заради дълговете и невъзможността да купуват. Когато търсиш свободни играчи, не е толкова лесно. Знаете ли къде е разликата? Тази история огромна, която носят на гърба си и двата клуба, кара запалянковците да живеят в годините, когато тези два клуба бяха достойни съперници, на който и да е отбор в Европа. Това обаче мина преди 20-30 години. Какво се крие зад имената Левски и ЦСКА през последните 15-ина години. И едните, и другите не намериха пътя на успеха, но очакванията са по-големи от реалностите“, каза още той.

„Аз знам какво трябва да водещите отбори в България. Друг е въпросът дали можем да го осигурим. Това е ясно. Бих могъл да кажа за десети път, че специално за ЦСКА сумите, които се харчат за заплати не са малко, но представянето не е това, което би трябвало да бъде за такова ниво пари. Продължавам да твърдя, че през последните години е объркан критерият за избор на играчи. От там идва проблемът на ЦСКА. Проблем за ЦСКА не е БФС или Лудогорец. Имат много добри условия и като база, и като финансови възможности, но според мен играчите, които избират, не дават разлика в отбора“, добави Танев.

Main Menu