Интер постави начало на празненствата с победа над Торино

28 Апр 2024 15:36

Новият шампион на Италия Интер постигна победа над Торино у дома с 2:0 в мач от 34-ия кръг на италианската Серия ''А''. 

Този двубой сложи началото на големите празненства днес по случай триумфа на ''нерадзурите'' със Скудетото. Още в пнеделник тимът на Симоне Индзаги си беше гарантирал златните медали след 2:1 над Милан, но шампионският парад беше оставен за неделния ден. След това купонът продължава с тур из Милано, в който отборът ще обикаля в продължение на около пет часа върху два открити автобуса. Кулминацията ще бъде в 22:00 часа на прочутия площад ''Дуомо'', в чийто район се очакват около 100 000 празнуващи тифози.

Преди началото на срещата гостите направиха шампионски шпалир на Интер.

В 49-ата минута ''биковете'' останаха в намален състав заради директен червен картон на Адриен Тамезе за нарушение срещу откъсналия се Хенрих Мхитарян. Първоначално съдията Мария Капути беше показала жълт картон, но след намеса на ВАР преразгледа ситуацията и промени своето решение.

Само седем минути по-късно ''нерадзурите'' откриха резултата след попадение на Чалханоолу с удар с левия крак.

Веднага след това домакините стигнаха и до дузпа, след като Матео Ловато препъна Тюрам. Зад топката застана Чалханоолу, който с мощен удар удвои резултата - 2:0.

Интер събра актив от 89 точки на първото място в класирането. Торино не успя да запише победа в четвърти пореден мач и заема десетата позиция с 46 пункта.

В следващия кръг ''нерадзурите'' гостуват на Сасуоло, а ''биковете'' приемат Болоня.