Левски и Черно море не се победиха на ''Герена''

12 Май 2024 22:00

Левски и Черно море завършиха при нулево равенство на стадион „Георги Аспарухов“ в мач от 32-рия кръг в efbet Лига, който бе втори за двата отбора в първата шестица. „Сините“ бяха по-дейният отбор по време на целия двубой, но възпитаниците на старши треньора Николай Костов не успяха да пробият стража на „моряците“ Иван Дюлгеров и отбраната пред него.

Със спечелената точка Левски се изкачва на 4-то място във временното класиране с 55 точки, изпреварвайки Локомотив Пловдив. Черно море пък натрупа 66 точки и изпревари ЦСКА-София на втората позиция.

Преди началото на срещата фенове на Левски предприеха протестни действия, като застанаха пред вратата пред Сектор Б на стадион "Георги Аспарухов", като опънаха транспарант против ръководството на "сините". Феновете от Сектор Б викаха "оставка", докато друга част от привържениците ги освиркваха. Протестните действия продължиха 10 минути, след което бе дадено началото на срещата.

Първата интересна ситуация се откри пред вратата на Иван Дюлгеров. Джевад Ел Джемили направи пробив, който завърши с удар по земя, но топката не попадна в целта.

В 16-ата минута Фабил Лима показа добър поглед, намирайки на отлична позиция Патрик-Габриел Галчев, който си поведе кълбото и стреля, но право в ръцете на стража на гостите.

Първият шанс за Черно море се откри през Мазир Сула, който обаче отправи твърде неточен изстрел. В 37-ата минута Калкан напредна по лявото крило и стреля от границата на наказателното поле, но топката се отби във футболист на домакините. Последва добавка от страна на Илиан Илиев, но Пламен Андреев демонстрира добър рефлекс и отрази удара на младия футболист.

Три минути след старта на втората част Левски имаше отлична възмжност да открие резултата. Лима комбинира с Галчев отдясно на наказателното поле на Черно море, а десния бек пусна топката в пеналтерията за връхлитащия Марин Петков, който шутира от чудесна позиция, но не намери кълбото по най-добрия начин и опитът му бе блокиран. Минута по-късно Галчев се възползва от рикоширала топка след изпълнение на корнер за "сините" и отправи силен удар от воле, който обаче отново блокиран от футболист на гостите.

Още преди да са изтекли и десет минути след почивката треньорът на варненци - Илиан Илиев, направи двойна промяна. Той пусна в игра Даниел Димов и Исмаил Иса, които замениха Андреяс-Кристиан Калкан и Атанас Илиев. След час игра и Николай Костов посегна към смените, като Рикардиньо бе заменен от Евертон Бала.

"Сините" отново погледнаха към вратата на съперника и в 67-ата минута Ел Джемили беше намерен пред наказателното поле, но играч на Черно море го блокира. Топката, обаче, се озова във Фабио Лима, който стреля силно и точно от дъгата пред наказателното поле, но Дюлгеров сигурно улови. Веднага след това на терена се появи Асими Фадига, заменяйки Джавад Ел Джемили.

Черно море изчакваше търпеливо своите шансове и получи такъв в 78-ата минута, когато можеха да изненадат домакините. Тогава Илиан Илиев-младши центрира от корнер в наказателното поле, където Даниел Димов се извиси и стреля опасно с глава към горния ляв ъгъл на вратата, но Пламен Андреев демонстрира страхотен рефлекс и успя да избие топката.

До края на мача Левски отново натисна в търсене на гол, който, обаче, така и не падна. По този начин "сините" продължават без победа от началото на плейофите, докато Черно море си осигури поне третото място и бронзовите медали в шампионата.