ЦСКА 1948 не успя да победи десет от Арда

29 Апр 2024 19:59

ЦСКА 1948 и Арда Кърджали не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в мач от групата, която се бори за седмото място, даващо право на участие в бараж за евротурнирите. Чинонсо Офор откри резултата за гостите в 27-ата, но Педриньо изравни в 57-ата минута с красиво изпълнение от фал. Кърджалийци завършиха двубоя с човек по-малко, след като в 64-ата минута рожденикът Борислав Цонев беше изгонен с директен червен картон след намесата на системата ВАР.

До края "червените" така и не успяха да се възползват от численото си предимство на терена и да стигнат до победата, която щеше да ги изстреля еднолично на седмата позиция. Все пак, тимът на Валентин Илиев се изравни с Ботев Пловдив, с когото има директен мач в следващия кръг в града под Тепетета, на седмото място с по 44 точки и завърза допълнително битката за Европа.

Арда пък вече изостава с четири точки от ЦСКА 1948 и "жълто-черните" от Пловдив, оставайки трети в грепата с 40 пункта, а в следващия кръг момчетата на Николай Киров, които нямат успех вече три поредни двубоя, гостуват на Славия.

Педриньо отправи опасен удар в 11-ата минута, но Анатолий Господинов се намеси и изби.

Талис отправи много коварен удар от дистанция в 18-ата минута, Господинов успя да боксира в корнер.

Вратарят на ЦСКА 1948 Петър Маринов бе близо до това да направи много сериозна грешка в 19-ата минута. След далечен удар на Борислав Цонев, Маринов тръгна да лови топката, но не бе убедителен и я изпусна, а след това се наложи да се намесва още веднъж допълнително.

Арда Кърджали поведе в резултата в 27-ата минута. Принц Ебенезер центрира в наказателното поле на ЦСКА 1948, където Росен Божинов и Симеон Василев изпуснаха Чинонсо Офор, който с глава отблизо вкара топката във вратата на Петър Маринов.

В 35-ата минута Педриньо получи топката в половината на Арда и видя празното пространство за удар, който нанесе от сериозна дистанция. Опитът му бе точен, но право в ръцете на Анатолий Господинов.

ЦСКА бе много близо до това да изравни резултата в 48-ата минута. Стив Фуртадо подаде към Бирсент Карагарен, който стреля от трудна ситуация, а топката срещна десния страничен стълб на вратата на Анатолий Господинов. След това отбитата топка попадна в Евгений Сердюк, но той не успя да реагира достатъчно бързо и да вкара в опразнената врата, а от десния му крак излезе в аут.

ЦСКА 1948 изравни резултата в 57-ата минута. Педриньо директно с удар от фал вкара топката в десния ъгъл на Анатолий Господинов, като тя тупна буквално пред вратаря на Арда.

Борислав Цонев получи червен картон в 64-ата минута след намесата на ВАР. Първоначално съдията Кристиян Колев свири фал в полза на Арда за нарушение на Талис срещу Борислав Цонев. След намесата на ВАР Станимир Тренчев, Колев бе привикан да преразгледа положението и промени първоначалното си решение, като изгони Цонев с директен червен картон.

Симеон Василев отправи много тежък удар от разстояние в 88-ата минута, но Господинов внимаваше и боксира.

Във втората минута на добавеното време на мача имаше спорна ситуация в наказателното поле на Арда. Пламен Крачунов влезе доста спорно в краката на Сердюк, който се строполи в наказателното поле на гостите. Реферите прецениха, че няма основание да се свири дузпа.