Хеттрик на Левандовски поведе Барселона срещу 10 от Валенсия

30 Апр 2024 00:14

Отборът на Барселона надви Валенсия с 4:2 като домакин в двубой от 33-ия кръг на испанската Ла Лига. 

Каталунците събраха 73 точки и си върнаха втората позиция в класирането. ''Прилепите'' допуснаха второ поредно поражение и се намират на осмото място с 47 точки. 

Домакините откриха резултата в 22-ата минута, когато Рафиня центрира, а Фермин Лопес насочи топката с глава за 1:0.

Гостите изравниха пет минути по-късно, като вратарят Тер Стеген допусна изумителна грешка. Той се опита да ритне кълбото, но не го уцели добре и Уго Дуро реализира на празна врата - 1:1.

''Прилепите'' направиха пълен обрат след попадение на Пепелу от дузпа в 38-ата минута. Тя беше отсъдена заради грубо нарушение на Роналд Араухо срещу Питър Гонсалес.

В добавеното време на първата част стражът на гостите Гиорги Мамардашвили получи директен червен картон, след като беше отстранен с помощта на ВАР за игра с ръка извън наказателното поле. На терена се появи резервният вратар Джауме Доменек за сметка на Алмейда.

В 49-ата минута каталунците изравниха след гол на Левандовски с глава. Ситуацията беше прегледана за евентуална засада на Фермин, но реферите прецениха, че това е попадение.

В 82-ата минута Левандовски отново с глава беше точен за 3:2. В продължението на срещата Левандовски добави и трето попадение на сметката си, след като изпълни по великолепен начин пряк свободен удар.

За Барселона предстои гостуване на Жирона в битката за второто място, а Валенсия ще посрещне Алавес.