Фамозната серия на Леверкузен продължи

05 Май 2024 21:24

Отборът на Байер (Леверкузен) спечели категорично визитата си на Айнтрахт (Франкфурт) с 5:1 в двубой от 32-ия кръг на Първа Бундеслига.

Това е пореден мач №48 без поражение за тима във всички турнири, с което се изравнява 59-годишния европейски рекорд за най-продължителна серия без загуба след стартирането на клубните международни надпревари под егидата на УЕФА. Негов едноличен автор беше Бенфика, след като между декември 1963 и февруари 1965 година грандът от Лисабон не губи също в 48 последователни срещи.

''Аспирините'', които вече станаха шампиони на Германия, запазват пълните си шансове да останат непобедени до края на кампанията в шампионата. Футболистите на Чаби Алонсо имат 84 точки в актива си. Айнтрахт е шести с 45 пункта.

В 12-ата минута Байер откри резултата. Роберт Андрих изведе Адем Хложек, който навлезе навътре и опита подаване към свой съотборник, топката рикошира в играч на домакините и стигна до Гранит Джака, който с мощен удар от границата на наказателното поле отбеляза попадение за 0:1.

Домакините изравниха в 32-ата минута. Фарес Шаиби изведе Юго Екитике зад гърба на защитата на ''аспирините'', а французинът засече с глава - 1:1.

В 44-ата минута Леверкузен си върна преднината. Адам Хложек центрира за Патрик Шик, който стреля с глава. Кевин Трап успя да играе с топката, но не и да я отклони и тя влезе във вратата - 1:2.

''Аспирините'' стигнаха до трети гол в 58-ата минута. Нилс Нкунку повали Нейтън Тела в наказателното поле на своя тим, а съдията посочи бялата точка. Есекиел Паласио се нае с изпълнението на дузпата и реализира за 1:3.

В 77-ата минута Адам Хложек подаде към Фримпонг, който прати топката в опразнената врата - 1:4.

Виктор Бонифейс оформи крайното 5:1 в полза на гостите след попадение от дузпа в 89-ата минута.

В следващия кръг Айнтрахт гостува на Мьонхенгладбах. За Леверкузен пък предстои домакинство на Рома в мач-реванш от полуфиналите на Лига Европа. Първата среща между двата тима на ''Олимпико'' завърши при резултат 2:0 в полза на Байер.