България взе гейм на Канада, но отново не намери сили за нещо повече

22 Юни 2023 20:20
България взе гейм на Канада, но отново не намери сили за нещо повече Снимка: VNL

България загуби и втората си среща от втория турнир във Волейболната лига на нациите (VNL), който се провежда в Орлеан (Франция). След поражението от фаворита Бразилия във вторник с 0:3, сега отстъпихме пред един от директните ни конкуренти за оставане – Канада с 1:3 (25-22, 23-25, 22-25, 20-25).

Така националите ни имат вече пет загуби от шест мача в турнира, заемайки 12-та позиция. За втора поредна година отстъпваме пред този съперник, като през 2022 г. допуснахме поражение с 2:3.

В днешния двубой показахме добра блокада, но много ниски проценти на посрещане и отново грешки при начален удар. Общият брой на грешките ни бе 29. Канада, който ни превъзхождаше във всички елементи, освен на блокада, записа 9 директни точки, докато ние имахме само 4 точки.

Пореден мач за България започна със силно представяне за нас. В началния гейм "трикольорите" демонстрираха зъби и характер. Първоначално поведохме с 6-3, но допуснахме обрат след добра защита на Канада. В следващите минути бяхме догонващият отбор, като силна игра на Светослав Гоцев държеше България близо в резултата. След прекъсване и начален удар на Мартин Атанасов успяхме да изравним при 19-19. След това дойде нашият обрат и националите спечелиха частта с 25-22.

В тези минути българският състав показа много добра игра на блокада и допусна само 2 грешки. За съжаление, грешките в следващите геймове значително се увеличиха, освен това нямахме успех и на контраатака.

Започнахме да правим грешки на начален удар, но успявахме да задържим интригата. Втората част бе оспорвана с леко предимство за Канада, като равенство имаше до 20-20. Тук не успяхме да покажем агресия, като в първата част, и допуснахме Канада да изравни след 23-25.

В началото на третия гейм двата отбора отново бяха близо един до друг. Константинов пусна в игра Колев на мястото на Гоцев и Аспарухов на мястото на Димитров. В средата на частта съперникът ни се откъсна на 5 точки (12-17), но не намерихме сили да стопим. Канада демонстрира страхотна игра в защита и заслужено стигна до пълен обрат след 22:25.

Силен старт за Канада в четвъртата част и наши грешки на сервис направиха така, че отново трябваше да преследваме съперника. Избраниците на Пламен Константинов показаха, че нямат намерение да дават мача без бой и на няколко пъти стопяваха по-големия пасив, за да бъдат на 1-2 точки разлика. Можехме да стигнем и до обрат, след като директна точка при сервис на Александър Николов ни върна в играта при 20-21. Канада стегна блокадата си и записа 4 поредни точки, за да труимфира в двубоя след 20-25 в този гейм.

Александър Николов продължава да е най-резултатен, като днес добави 15 точки (2 аса и 1 блокада). Мартин Атанасов се включи с 13, а Алекс Грозданов с 12.

В петък играем срещу Аржентина от 17:30 ч.

Main Menu