България загуби от Аржентина в Орлеан

23 Юни 2023 19:04
България загуби от Аржентина в Орлеан Снимка VNL

Мъжкият национален отбор записа трета загуба в Лигата на нациите на втория турнир в Орлеан. Тимът, воден от Пламен Константинов, отстъпи с 0:3 (18:25, 21:25, 22:25) от Аржентина. Преди това нашите паднаха от Бразилия и Канада. Последният ни мач на френска земя е в неделя срещу Куба, който е изключително важен за нас.

Българите започнаха силно мача. Първите три точки бяха за нашите и те задържаха аванса до 8:5. Тогава нещо се пречупи в играта ни и Аржентина направи пет успешни атаки. След 9:13 като че ли нашите не вярваха, че могат от своя страна да направят обрат. Разликата започна да расте с всяка изминала минута и накрая геймът завърши с 25:18 в полза на „гаучосите".

Доста равностойна до средата беше втората част. Там играта вървеше точка за точка до 16:16. И отново нещо се счупи в нашата игра. Аржентина започна да бележи точки и отлични блокади, а нашите не се противопоставяха. Накрая съперникът спечели с 25:21.

„Техният начален удар и защитата правят разликата – каза Пламен Константинов в почивката между втория и третия гейм. – Ние на практика играем без начален удар. Така не можем да ги удържаме и да сме близо до тях в резултата."

Третата част започна с лек превес на Аржентина. И отново нашите не подобриха началния си удар. След няколко равенства аржентинците дръпнаха със 7:4. При 8:10 дойде най-дългото разиграване, което след видео повторение беше присъдено за „гаучосите". И това съвсем разклати играта ни.

Аржентина дръпна с шест точки и мачът съвсем тръгна в руслото на съперника. Пасивът ни започна да расте и стигна до 10:17. В края на гейма България направи впечатляваща серия от точки и почти стопи разликата. Резултата стана 23:21 за Аржентина, но това не ни беше достатъчно. Борихме се докрай, но загубихме частта с 22:25.

Main Menu