Бронз за националките под 17 години от Балканиадата след 3:1 над домакина Сърбия

05 Юли 2023 19:41
Бронз за националките под 17 години от Балканиадата след 3:1 над домакина Сърбия Снимка: balkanvolleyball.org

България се поздрави с бронзовите медали от Балканското първенство за жени под 17 години. В директен мач за третото място тимът, воден от Владислав Тодоров, се наложи над домакина Сърбия с 3:1 гейма.

Силно начало за нашите момичета в първите два гейма, които идентично започнаха с по 3-0 за нас. В откриващата част натрупахме добър аванс, но съперникът успя да изравни при 17-17 и дори да обърне при 20-19. Селекцията на Владислав Тодоров прояви хладнокръвие и се измъкна от създалата се ситуация, печелейки с 25-22.

Във втория гейм отново водехме до средата, когато домакина изравни при 14-14 след грешка на наш начален удар, но нов обрат не се стигна. Уверено и без да допуска повече неточности взехме и тази част с 25-20.

Добре започнахме и в самото начало на третия гейм, но този път сръбкините бързо показаха зъби и поведоха. Българките се опитваха да доближават съперника и дори стопиха разликата от 6 до 2 точки при 17-19, но товата щабът на Сърбия взе прекъсване. То оказа своето положително влияние за тях и те намалиха на 1-2 гейма след 25-20.

Все по-оспорвана започна да става срещата и в четвъртата част се играеше буквално точка за точка. Нашият тим успяваше да излезе крачка напред до средата на гейма, а след това на два пъти се отдалечи на 4 точки (20-16 и 23-19), но позволявайки опонента да намали. Нашите бяха на 2 точки от приключване, когато инфарктно допуснаха разликата да стане 1. Все пак концентрация и голям хъс ни отдеве до 25-22 и крайното 3:1.

Така "лъвиците" приключиха участието си във Върнячка баня с 4 победи и 1 загуба. В груповата фаза постигнахме три победи без загубен гейм, в директните елиминации отстъпихме с 0:3 пред финалиста Турция, а в спора за медали победихме Сърбия.

Main Menu