България прегази Черна гора и спечели Група Б на Балканиадата за мъже под 17 години

07 Юли 2023 20:45
България прегази Черна гора и спечели Група Б на Балканиадата за мъже под 17 години Снимка: FSHV

Категорична България във втория си мач от Балканското първенство за мъже под 17 години, което се провежда в Албания. Воденият от Десислава Величкова отбор срази Черна гора с 3:0 (25:12, 25:5, 25:20) и спечели убидетелно Група Б от надпреварата с две победи.

След като на старта на шампионата трябваше да покажем характер срещу Румъния и да се връщаме в мача след 0:2 (спечелихме с 3:2 гейма в четвъртък), ден по-късно срещу черногорците представянето ни бе далеч по-впечатляващо.

Пълна мобилизация и концентрация на младите ни национали от първата секунда доведе до това съперника да отбележи едва 17 точки в първите две части! Много убедително начало за "трикольорите", които подобно на националите ни под 21 години и техния мач на Световното първенство днес срещу Канада, поведоха с 19-9 и спечелиха първия гейм с 25-12.

Във втората част бяхме още доминиращи. Стартирахме с 12 безответни точки, а докрая позволихме на Черна гора да направи едва 5!

В третата отново взехме инициативата от първия сервис и без да допуснем лидерство на другия отбор, вървяхме устремено към успеха. Тази част бе и най-оспорваната от двубоя, като Черна гора опитваше да ни доближи и дори успяваше да стопи на 1-3 точки, но не и да стигне до обрат. При 24:18 пропуснахме три геймбола, но не и увереността си за затворим бързо срещата, която продължи 1 час.

Полуфиналът е в събота, 8 юли, от 19:00 ч. наше време, като все още не знаем срещу кого ще се изправим от Група А.

Днешният ден пък приключва с 3 от 3 за българските национални отбори, след като по-рано победи постигнаха мъжкият тим (3:2 над Иран в Лигата на нациите) и мъжете под 21 години (3:1 срещу Канада на Световното в Бахрейн).

Main Menu