Стартирахме Световното първенство с победа

07 Юли 2023 20:48
Стартирахме Световното първенство с победа Снимка: volleyballworld.com

Желан старт за националния отбор за мъже под 21 години на Световното първенство в Бахрейн. Тимът ни, воден от Андреа Бурагини, спечели с 3:1 (25:12, 21:25, 25:20, 27:25) срещу Канада в първата си среща от шампионата. Така продължихме и добрата серия от началото на деня, след като рано днес мъжкият тим срази Иран в Лигата на нациите с 3:2.

Първият гейм беше лекция по волейбол. Нашите не оставиха шанс на "кленовите листа" в нито един момент. Разликата беше зловеща и бързо стана двуцифрена, а при 19:9 вече нямаше и интрига. До края позволихме съперника да добави едва три точки за 25:12.

След мощния старт последва отпускане в редиците ни. Канадците поведоха във втората част, но им изравнихме при 7:7. До края бяхме догонващи, но така и не намерихме верния ритъм. Канада изравни с 25:21.

Малка българска агитка в иначе празната зала в Манама даде криле на нашите. Под виковете "Българи юнаци" отборът на Буратини започна да играе много по-уверено. Третата част беше оспорвана до средата, но в края показахме класа и взехме частта с 25:20.

Канада демонстрира, че не е дошла на Световно първенство като аутсайдер. "Кленовите листа" ни държаха под пара до последно, но това беше и за добро. Трябваше да покажем, че можем да бием под напрежение. И ние показахме характера на победители. Четвъртият гейм бе най-оспорван откъм точки, като буквално се сменяше с 1 точка водачеството, но затворихме мача в най-голямата му драма с 27:25. Много важна роля тук изигра Александър Николов, който реализира 7 точки, а 6 от тях бяха в нападение.

Алекс бе и най-резултатен от нашия тим със 17 точки (3 аса и 1 блокада). Георги Татаров добави 13 точки, а Венислав Антов - 10.

България игра добре на блокада и завърши с 12 точки в този компонент, като добави и 9 директни точки от начален удар. В показателите отстъпихме пред Канада само в точки от нападение, където те имаха 45 срещу 43 за нас.

В другия мач от групата Полша спечели със същия резултат срещу Индия.

Утре играем срещу аутсайдера в групата Индия отново от 14:00 ч.

Main Menu