Мегазвездата Тияна Бошкович поздрави волейболните звезди на бъдещето от турнира на „Левски“ в София

20 Дек 2023 15:06

Голямата сръбска звезда на световния волейбол Тияна Бошкович изпрати специално видеопослание към звездите на бъдещето, които се събират в София за третото издание на силния международен турнир, организиран от ВК „Левски“. Турнирът през 2023 г. е от 21 до 23 декември в спортна зала "Левски София". Участват общо 12 отбора – момчета и момичета до 16 години.
„Здравейте, аз съм Тияна Бошкович. Искам да поздравя всички, най-вече младите състезатели, които ще участват в турнира „А1 Звезди на бъдещето“. Надявам се, че ще се забавлявате много и ще се наслаждавате на играта“, заяви 26-годишната мегазвезда на волейбола.
В неделя тя стана световен клубен шампион, след като изведе отбора си „Еджзаджъбашъ“ до златните медали в надпреварата. С турския си тим тя е двукратна шампионка на Световното клубно първенство, сребърна и двукратна бронзова медалистка. Финалистка в последното издание на Шампионската лига, двукратна носителка на Купата на CEV.
Впечатляващи са постиженията й с националния отбор на Сърбия. Тияна Бошкович е двукратна световна шампионка (2018 и 2022 г.) и двукратна европейска шампионка (2017 и 2019 г.). И при четирите титли Бошкович е определяна за MVP на първенството. Тя има още два сребърни (2021 и 2023) и един бронзов медал (2015) от шампионати на Стария континент. Тияна е и двукратна олимпийска медалистка – печели сребро на игрите в Рио и бронз в Токио.
Преди нея специални видеопослания към участниците на силния международен турнир в София изпратиха звездата на Италия Иван Зайцев, новата голяма звезда на българския волейбол Алекс Николов, треньорът, превръщащ отборите си в машини за печелене на златни медали - Даниеле Сантарели, италианската националка от български произход Офелия Малинов и европейската шампионка с националния отбор на Русия Ксения Парубец.
Италианският “Перуджа“, сръбският „Цървена звезда“, руският „Нижни Новгород“, полският „Стежица“ и българските „Левски София“ и ЦПВК ще участват в турнира при момичетата.
Италианският „Дяволи Роза“, руският „Факел“ (Нови Уренгой), сръбският „Цървена звезда“ и българските „Левски София“, „Берое“ (Стара Загора) и „Люлин“ са участниците в надпреварата при момчетата.
Официалното откриване на турнира е на 21 декември (четвъртък) от 11 часа в спортна зала „Левски София“.

Main Menu