Четвъртфиналистите в Европа от мъжкия отбор на „Левски“ награждават победителите от „А1 Звезди на бъдещето“

22 Дек 2023 20:19

Волейболистите от мъжкия отбор на „Левски“, които се класираха за четвъртфинал в европейския клубен турнир CEV Challenge Cup, ще се включват в церемонията по награждаването на третия международен турнир за момчета и момичета "А1 Звезди на бъдещето". Официалното закриване на турнира с връчването на шампионските купи и индивидуалните отличия е утре (23 декември)от 13,45 часа в спортна зала „Левски София“. Според вече създадената традиция медали ще получат всички участници, тъй като мотото е, че всички са победители, а турнирът на българска земя ражда бъдещи големи волейболни съперничества, но и приятелства. 12 отбора от пет силни волейболни нации - България, Италия, Сърбия, Русия и Полша участват в надпреварата.
След мачовете от втория състезателен ден и изиграни общо по 4 от 5 срещи на всеки отбор „Левски“ води при момичетата, а „Дяволи Роза“ - при момчетата.
„Левски“ записа победа с 3:0 над италианския „Перуджа“, след което отстъпи с 1:2 гейма от полския „Стежица“ за първата си загуба в турнира при момичетата. ЦПВК записа две победи с по 2:1 гейма – над руския „Нижни Новгород“ и над сръбския „Цървена звезда“. „Нижни Новгород“ се справи чисто с „Перуджа“, а „Цървена звезда“ се наложи над „Стежица“ с 2:1.
След като „Левски“ бе записал две победи – 3:0 над ЦПВК и 2:1 над „Цървен звезда“в първия ден, „сините“ водят във временното класиране кръг преди края. На втора позиция е руският „Нижни Новгород“ с една точка по-малко. Интересното е, че точно тези два отбора се срещат в директен сблъсък за шампионската купа при момичетата в последния кръг.
Италианският „Дяволи Роза“ посегна към шампионската купа при момчетата след победа с 3:0 гейма в директната битка за върха срещу домакините от „Левски“. До този момент двата отбора имаха по три чисти успеха. В първия мач от втория състезателен ден „Дяволи Роза“ спечели с 3:0 и срещу „Берое“. „Левски“ пък спечели с 3:0 срещу сръбския „Цървена звезда“, а в първия ден бе надвил българските „Берое“ и „Люлин“. „Люлин“ първо бе победен от руския „Факел“ с 3:0, а след това също победи с 3:0 „Цървена звезда“ за дебютния си успех на турнира. Руснаците записаха отличен втори ден, след като надвиха и „Берое“ с 3:0. В последния ден момчетата на „Левски“ и „Факел“ ще излязат в пряк спор за второто място. Те са с еднакви показатели след 4 изиграни мача, като руският тим излезе временно на втората позиция с 8 точки по-добро точково съотношение.
Третото издание на международната надпревара за момчета и момичета до 16 г. завършва на 23 декември с последните пети мачове. Входът за зрители в зала „Левски София“ е свободен. Отделно от възможността всички желаещи да гледат звездите на бъдещето в залата, всички мачове ще бъдат излъчвани на живо на официалния YouTube канал на ВК „Левски София“. Своевременна информация и снимки от турнира може да следите и на официалния профил в инстаграм – A1 Future Stars Cup.
Турнирът "А1 Звезди на бъдещето" се провежда с подкрепата на Българската федерация по волейбол.

РЕЗУЛТАТИ – ДЕН 2
МОМЧЕТА
"Левски" - "Цървена звезда" 3:0
„Люлин“ - Факел“ 0:3
"Берое“ - "Дяволи Роза" 0:3

"Левски" - "Дяволи Роза" 0:3
„Берое“ - „Факел“ 0:3
„Люлин“ - "Цървена звезда" 3:0

МОМИЧЕТА
"Левски" – "Перуджа" 3:0
ЦПВК - "Нижни Новгород" 2:1
„Стежица“ - "Цървена звезда" 1:2

"Левски" - „Стежица“ 1:2
ЦПВК - "Цървена звезда" 2:1
„Перуджа“ - „Нижни Новгород“ 0:3

ПРОГРАМА, 23 декември
МОМЧЕТА
10,00 часа
"Левски" - „Факел“
„Люлин“ - „Берое“
"Дяволи Роза" - "Цървена звезда"
МОМИЧЕТА
12,00 часа
"Левски" - "Нижни Новгород"
ЦПВК - „Стежица“
"Перуджа" - "Цървена звезда"

Main Menu