Тъкър Карлсън интервюира Путин: Иска да представи и руската гледна точка за конфликта

07 Фев 2024 09:36

Бившият водещ на Fox News Тъкър Карлсън потвърди във вторник, че скоро ще интервюира руския президент Владимир Путин, съобщава "Ройтерс"

В публикация от Москва в X, бивш Twitter, той оповести интервюто, но не даде повече детайли кога точно ще се проведе то.

Интервюто има за цел да позволи на американците да научат гледната точка на Русия за почти двегодишния конфликт с Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа във вторник да коментира дали има предстоящо интервю или дали Карлсън вече е посетил администрацията на руския президент.

Карлсън описа войната в Украйна като човешко бедствие, което промени дългогодишните политически и търговски реалности по целия свят.

"Повечето американци нямат представа защо Путин нахлу в Украйна или какви са целите му сега, каза той. Ние не сме тук, защото обичаме Владимир Путин. Не ви насърчаваме да се съгласите с това, което Путин може да каже в това интервю, но ви призоваваме да го гледате. Трябва да знаете колкото можете повече. Очевидно има рискове при провеждането на интервю като това. Така че обмисляхме внимателно това в продължение на много месеци. Ето защо го правим. Първо, защото това е наша работа. Ние сме журналисти. Наш дълг е да информираме хората, две години след началото на война, която промени целия свят. Повечето американци не са информирани. Те нямат истинска представа какво се случва в този регион, тук в Русия или на 1000 км от Украйна, но трябва да знаят. Те плащат за голяма част от това по начини, които може би все още не възприемат напълно."

Ако интервюто се проведе, Карлсън ще стане първият западен журналист, интервюирал руския президент по време на войната в Украйна.

Карлсън каза, че също е поискал интервю с украинския президент Володимир Зеленски.

Карлсън напусна Fox News след почти десетилетие като един от най-популярните и противоречиви водещи на мрежата през април 2023 г.

Неговото шоу Tucker Carlson Tonight беше сред най-популярните подобни, с около 3,5 милиона зрители и водещият имаше значително политическо влияние.

Интервюто, което той публикува в X с бившия президент Доналд Тръмп миналия август, привлече повече от 267 милиона гледания, според платформата на социалните медии.

Main Menu