Преустановиха търсенето на оцелели след инцидента в Балтимор

27 Мар 2024 08:41

Шестима работници загинаха, след като товарен кораб се удари в мост в Балтимор и разруши голяма част от него, съобщава Ройтерс.

Местните власти организираха спасителна операция и започнаха издирване на оцелели във водата. Активните спасително-изидирвателни действия бяха прекратени около 18 часа след инцидента.Контраадмиралът от бреговата охрана на щата Мериленд Шанън Гилреат заяви, че няма надежда изчезналите да бъдат намерени живи поради студената вода и времето, изминало от инцидента.

Полковникът от щатската полиция Роланд Бътлър посочи, че властите се надяват да върнат водолазите във водата след изгрев слънце в опит да извадят телата на загиналите.

Контейнерният кораб "Дали", плаващ под флага на Сингапур, тръгвайки от пристанището на Балтимор за Шри Ланка, се удари в опорен пилон на моста Франсис Скот Кий над устието на река Патапско около 1:30 сутринта местно време.

Естакада от участъка от 2,57 км рухна, изпращайки превозни средства и хора в реката.

Спасителите извадиха на безопасно място двама оцелели, единият от които беше хоспитализиран. Те и шестимата изчезнали са били част от работен екип, запълващ дупки по пътната настилка на моста.

Main Menu