Доналд Тръмп плати рекордна гаранция

02 Апр 2024 08:44

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп плати гаранция от 175 милиона долара, за да даде старт на процеса по обжалване по гражданско дело за измама в Ню Йорк, съобщи АФП.

Гаранцията, обезпечена от застрахователната компания Knight Specialty Insurance Company, беше внесена от адвокат, представляващ фирмата, в понеделник.

Ходът на бившия президент да внесе гаранцията му позволи да оспори решението, което не само налага значителна санкция, но и включва забрана за Тръмп и няколко висши ръководители на Trump Organization да ръководят каквито и да било компании в Ню Йорк за различен период от време.Тръмп успешно убеди апелативния съд да намали размера на гаранцията от първоначално наложената от съдията от Върховния съд на Манхатън Артър Енгорон санкция в размер на 454 млн. долара.

Припомняме, че бившият президент републиканец се бори с редица дела, докато се опитва да свали президента демократ Джо Байдън на изборите в САЩ на 5 ноември.

Той е фаворит на републиканците за номинация.

Съдебните маневри на Тръмп забавиха три наказателните процеса, въпреки че съдия от Ню Йорк постанови в понеделник, че четвъртият случай, включващ тайни пари, платени на порнозвезда, ще започне на 15 април.

Main Menu