Стефан Янев: С налагането на ветото президентът иска да се позиционира в политически сили

04 Дек 2023 18:44

С налагането на ветото президентът иска да се позиционира в политически сили, по-скоро в план, в който да говори на българските граждани, че част от мотивите са насочени в защита на българските интереси. Това заяви лидерът на “Български възход” Стефан Янев в предаването “Лице в лице”.

Хората, които са стопани на БТР-ите са преценили, че са излишни, с изпаднала необходимост. Дали са излишни или не решават специалистите. С това вето ще се даде възможност за политически прочит да се преразгледа тази оценка. Упраляващото мнозинство твърдо е решило да продължи политиката си в подкрепа на Украйна. Ратификацията на това решение ще бъде гласувана, посочи Янев.

Това евроатлантическо мнозинство не обясни на гражданите какви ценности имат и как те подобряват живота им. Това е въпрос, който трябва да се разисква. Само заемайки геополитическа позиция е малко несериозно. Въпросът с геополитическата позиция е решен преди няколко години- България е член на НАТО и на ЕС. Защо е необходимо да се повдига отново. Коя политическа сила има визия за възобновяване на живота в българското село. Нека говорим по тези въпроси, геополитическата позиция е ясна. Това е война за хората, които страдат на бойното поле. Юридически това е специална военна операция. Нито парламентът на Русия, нито на Украйна е обявил война. Да се търсят разломите на база на геополитическо говорене е извън контекста. То се използва като завеса за истинските проблеми, които касаят българските граждани, допълни още лидерът на "Български възход".

Бившият служебен премиер отрече да е водил разговори с лидера на БСП Корнелия Нинова за коалиция.

Main Menu