Първан Симеонов: ГЕРБ и ДПС нямат какво да губят, имат твърда подкрепа

24 Апр 2024 12:39

"Много гласове могат да си останат вкъщи. Изборите ще са 2 в 1 и това ще стимулира избирателната активност. Стигнали сме задънена улица, чудим се дали това напрежение, чакане, досада няма да избие през някой интересен играч, който се държи по-протестно", коментира изпълнителният директор на "Галъп Интернешънъл Болкан" Първан Симеонов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него, Ваня Григорова точно там се цели, в този пробив. Има много хора, които са настроени срещу сглобката, Ваня Григорова се възползва от тези ветрове, опъва платната и потегля. Ако в страната има протестно гласуване, защо Григорова да не направи пробив.

На този етап очакванията му са големият губещ на парламентарните избори да са ПП-ДБ, които плащат цената на скандала с Живко Коцев, промените в Конституцията.

"ГЕРБ и ДПС от години нямат претенции да са чисти, те нямат какво да губят, имат твърда подкрепа. При ПП-ДБ компромисът сглобка изглежда по-голям. Оказа се, че те се молеха да има правителство и се оказаха изиграни и използвани. Може да не вземат дори второто място, от ДПС ще дадат максимума от себе си, могат да избухнат. "Възраждане" са взривоопасни. Другият вариант е, когато опонентите им прекалят в опита да им натрият носа, ако продължи този линч срещу тях, ПП-ДБ са силни в мобилизациите в хода на кампанията", каза Първан Симеонов.

Той подчерта, че от "Демократична България" стоят настрани и така "Продължаваме промяната" отнася негативите. Социологът добави, че нищо ново не се наблюдава, а само още от това, което гледаме на политическата сцена последното десетилетие.

Main Menu