ГЕРБ: Следващият кабинет да е с ярки политически фигури

24 Апр 2024 12:50

Следващото редовно правителство трябва да се състои от ярки политически фигури, а не непознати. Така хората ще могат да заемат ясна позиция. (...) Ротацията е екзотика. Трябва да спрем с експериментите.

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, след като партията внесе нужните подписи за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите извънредни парламентарни избори 2 в 1 с вота за Европейския парламент (ЕП).

Дончев заяви, че през последните 3 години Министерският съвет (МС) се е превърнал в школа и кръжок за придобиване на политически умения:

"Изборите са както предизвикателство, така и възможност. След три години без цел и посока, в които МС се бе превърнал в школа, кръжок и курс по политика за начинаещи, време е да имаме нормално, грамотно управление. Нужно ни е правителство с ярки политически фигури."

Депутатът Тома Биков допълни, че ГЕРБ могат да предложат на българските граждани възможност да се върнат към нормалността. "Няма как да станем нормална държава, когато не прилагаме нормални идеи", каза той.

Томислав Дончев добави, че експериментите трябва да спрат и най-важно е България да получи редовно правителство.

"Ротацията беше екзотика. Конституцията предполага ясно форми на управление", заяви той.

Main Menu