Сиди отрича ВМРО да са виновни за ромското гето във Войводиново

11 Ян 2019 09:39

Изказването на Веселин Марешки, че председателят на ВМРО в община Марица е правил гето, е нелепо. Това категорично не е така, заяви Александър Сиди от ВМРО в сутрешния блок на Нова тв. Той обясни, че специалният отдел в общината - ДНСК - може да бутне незаконното строителство. Сезирали сме всички органи по всяко едно през годините много пъти за незаконни постройки, каза Александър Сиди. Това е проблем, който трябва да бъде решен изцяло и окончателно.

В летния период е по-нормално и човешко да се премахнат тези постройки, посочи той.

Сиди обяви, че говорил с кмета на общината и той му обяснил с документи кога, къде и какво е правено, за да няма ромско гето. На въпрос как така къщата на двамата братя, нападнали командоса Валентин Димов, е издигната преди около година и половина и какво е направил зам.-председателят на ВМРО в Общинския съвет в Марица, Сиди отговори, че се влиза в твърде голяма конкретика. Той повтори, че общината дала парцели общинска земя за строеж на къщи за ромите, имало ромско семейство, което стигнало почти до края на процедурата, но се отказало, защото другите им казали, че си живеят безплатно.

 

„Вървим към едни племенни отношения“, коментира в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR политологът Петър Чолаков реакции след побоя на военнослужещия в село Войводиново.
„Сещаме се нещо, когато стане някакъв зулум“, каза той по отношение на развалянето на постройките в гетото в селото.

„Ромите са много изгодни за всички политически партии преди избори. Те са едни роби“, заяви Чолаков.

Main Menu