Ботев взе трима нови

29 Фев 2024 16:24

Трима футболисти преминаха успешно своите пробни периоди в клуба и подсилват Ботев Пловдив, съобщиха от клуба.

Това са Кристиян Начукву, Джон Емануел и Нехемие Кинтунту. Техните качества са били наблюдавани от спортно-техническото ръководство на Ботев Пд и спортния директор Артур Платек.

Кристиян Начукву е роден на 27 декември, 2005г. и е офанзивен футболист който играе по крилото. Начукву изпъква със своята бързина, техничност и трудолюбивост.

Джон Емануел е роден на 1 август, 2005г. и е централен защитник, който може и да играе като дефанзивен полузащитник.

Начукву и Емануел бяха част и от Виста Геленджик. И двамата футболисти взеха участие в летния турнир "Botev Cup", като те освен победители станаха част от "най-добрия отбор" на турнира, а Кристиян спечели приза за "Най-добър нападател" в надпреварата.

Двамата нигерийци взеха участие в зимния подготвителен лагер на "жълто-черните" в Турция. С представянето си на терена те успяха да спечелят доверието на старши треньора Душан Керкез и заслужиха своето място в отбора.

Нехемие Кинтунту е конгоански офанзивен футболист. Роденият на 26 май, 2005г. играч е преминал през академията на испанския гранд Атлетико Мадрид.

Кинтунту прекара двумесечен пробен период в Ботев Пд. Той взе участие и в няколко приятелски срещи на "канарчетата".

„ПФК Ботев приветства тримата футболисти и им пожелава здраве, щастие и успехи с "жълто-черния" клуб“, написаха „канарчетата“ за трите си нови попълнения.