България остава в Лигата на нациите

08 Юли 2023 14:49
България остава в Лигата на нациите Снимка: VNL

България ще има отбор и при мъжете във Волейболната лига на нациите (VNL) през 2024 г. След като миналата седмица дамите ни си осигуриха оставане в най-комерсиалния волейболен турнир догодина, днес това се случи и с мъжкия ни състав.

Мястото ни в лигата вече е гарантирано след загуба на Канада от Полша с 0:3. Двата тима се срещаха в мач от третия турнир, който се играе във Филипините. Така канадците вече заемат 14-то място с актив 2 победи и 9 загуби и имат само един оставащ мач. Той ще бъде срещу заемащия последната 16-та позиция Китай. Азиатският отбор е със същите показатели във временното класиране. Двете страни са сред чалъндж отборите и загубилият със сигурност ще остане след нас в крайното подреждане.

Към момента България заема 13-та позиция във временното класиране с 2 победи и 8 точки. След нас са Канада, Куба и Китай с по 6 точки.

До края ни остават и два мача – срещу Сърбия и САЩ. Тази вечер в 23:30 ч. българско време се изправяме срещу сърбите в Анахайм, а в понеделник в 6:30 играем срещу домакина на третия ни турнир САЩ.

Main Menu