Битката за голмайсторския приз в Първа Бундеслига

28 Сеп 2022 17:29

Отборът на Унион Берлин е изненадващият лидер в Първа Бундеслига, а голмайстор на първенството към този момент е техният нападател Шералдо Бекер. Той успя да отбележи шест попадения от началото на сезона в шампионата. 

Патрик Шик, който завърши на второто място в подреждането на голмайсторите за миналия сезон, има едва две попадения за Леверкузен. Садио Мане пък има само три гола, но и трите паднаха в първите три мача. Веднага след това бившата звезда на Ливърпул спря да бележи голове за баварците. Футболист номер 1 в Бундеслигата за 2021/2022 Кристофър Нкунку има четири попадения, но нито едно от тях не падна през месец септември. 

Поради всичко това към този момент двама нападатели с не много големи претенции оглавяват надпреварата за голмайсторския приз в Първа Бундеслига. Това са Шералдо Бекер и Никлас Фюлкруг.

Бекер е човекът, който даде тона за впечатляващата серия на Унион Берлин. Точно той изпрати чудесно центриране от лявото крило, за да може Джордан Сибачу да отбележи дебютния си гол за Унион срещу Херта Берлин в първия кръг. След това той отбеляза втория при победата в дербито с 3:1, а накрая на месец август бе обявен за играч на месеца в Бундеслигата. 27-годишният футболист на Унион завърши август с четири гола и две асистенции. Бекер има шест гола и три асистенции след първите седем кръга. 

Фюлкруг демонстрира безспорния си потенциал за Първа Бундеслига. Припомяме, че той отбеляза цели 14 попадения за Хановер 96 през сезон 2017/18 в елита на немския футболист. Неговите контузии прекъснаха великолепната му форма, но той се върна към най-добрите си дни през сезон 2021/2022, когато отбеляза 19 гола за Вердер Бремен, макар и във Втора Бундеслига. Но всичко това показа, че той все още може да покаже позитивното си влияние на най-високо ниво. Той се разписа пет пъти в първите седем мача. 

19-годишният футболист на Байерн Мюнхен Джамал Мусиала също започна сезона по впечатляващ начин. Той вкара четири гола в първите седем кръга, с което е голмайстор номер 1 на Байерн в първенството през тази кампания. 

Даичи Камада от Айнтрахт Франкфурт е един от най-ключовите футболисти на този тим. Японският национал се разписа срещу Лайпциг, Кьолн, Херта и Щутгарт. 

24-годишният играч на РБ Лайпциг Кристофър Нкунку пък отбеляза четири гола от началото на сезона. Той беше най-забележителният футболист в Бундеслигата през миналия сезон, като спечели приза Играч на годината пред Левандовски. 

Садио Мане започна кариерата си в Байерн Мюнхен по грандиозен начин. Бившата звезда на Ливърпул вкара три гола в първите си три мача в първенството, но веднага след това спадът в играта на Байерн в шампионата оказа своето влияние и върху сенегалският играч. Но със сигурност е въпрос на време той и неговите съотборници да започнат да бележат много по-често.

Main Menu