Байерн с грешна стъпка срещу Кьолн

25 Ян 2023 00:06

Байерн (Мюнхен) отново изигра посредствен мач и беше близо до срамна загуба на "Алианц Арена", завършвайки 1:1 срещу Кьолн в среща от 17-ия кръг на германската Бундеслига.

Равенството бе второ поред за Байерн (Мюнхен), а Кьолн не познава загубата вече в два поредни мача.

Без да губят никакво време гостите от Кьолн започнаха в темпото от последния си мач и вкараха гол директно "от съблекалнята". Само 4 минути след първия съдийски сигнал Елис Скири засече топка от воле в опасна близост до вратата на баварците и разстреля Ян Зомер за откриващия гол в срещата.

Байерн опита да се съвземе и бързо установи контрол над топката. Цели десет минути обаче трябваха на възпитаниците на Юлиан Негелсман да отправят точен изстрел. Това направи Серж Гнабри, но твърде слабо, за да притесни по какъвто и да е начин вратата, пазена от Мартин Швебе.

Пет минути по-късно отново Гнабри пропиля изгодна възможност. Домакините организираха високо скоростна контраатака и халф в червено пусна топката в наказателното поле и играчът с номер 7 трябваше само да протегне крак, за да матира Швебе, но не нацели топката и тя се търкулна в аут.

Междувременно пък Кьолн можеше да накаже съперниците си с втори гол, но при една суматоха в наказателното поле на баварците късмета не се усмихна на гостите и Матайс де Лихт пресече опасно центиране в 39-ата минута.

В самия край на полувремето Байерн Мюнхен създаде и първата си сериозна опасност. В 44-ата минута Бенжамен Павар стреля в рамките на вратата, но Швебе се намеси подобаващо, а няколко секунди по-късно Леон Горецка стреля неточно с глава.

Байерн натисна в началото на второто полувреме. Четири минути след подновяването на играта Райън Гравенберх получи презицен пас и стреля добре от далечна дистанция по превъзходен начин, но топката срещна левия страничен стълб.

Пет минути по-късно Кингсли Коман направи прекрасен индивидуален рейд, навлезе в наказарелното поле и шутира по земя в левия ъгъл, но вратарят спаси.

В 80-ата минута при центриране от ъглов удар топката кацна на главата на Томас Мюлер, който стреля мощно, но изпълнението му бе избито от стража на гостите.

Байерн Мюнхен все пак спаси точката в последната минута на редовното време. Йозуа Кимих шутира мощно от далечна дистанция, а превъзходното му изпълнение влетя в мрежата на Кьолн с помощта на напречната греда.

Други резултати:

Хофенхайм - Щутгарт 2:2

Херта - Волфсбург 0:5

Main Menu